Over ons

Welkom bij Schras Consultancy

Schras Consultancy adviseert op het gebied van arbeidsmogelijkheden, ziekteverzuim, arbeidsongeschiktheid en verzuimbeleid. Daarnaast verrichten wij werkplekonderzoeken zodat uw werknemers onder optimale ergonomische omstandigheden kunnen werken.

Schras Consultancy is uw specialist als het gaat om gecompliceerde verzuimdossiers. Samen met onze opdrachtgever onderzoeken wij welk traject gaat leiden tot het optimale resultaat.

Schras Consultancy biedt u verschillende producten maar kan ook ingezet worden om uw verzuimbeleid vorm te geven, uw werknemers te trainen en gezamenlijk uw verzuimpercentage zo laag mogelijk te krijgen. Schras Consultancy onderscheidt zich door een praktische, pragmatische werkwijze en streeft doelgericht naar optimaal resultaat. Ook is zij geregistreerd als docent bij CRKBO. 

Arbeidsdeskundige
Mieke Schras voltooide haar opleiding tot arbeidsdeskundige in 2000. Na enkele jaren voor het UWV gewerkt te hebben en twee jaar middels detachering bij het Ministerie voor Sociale Zaken in Zuid-Afrika gewerkt te hebben is zij in 2005 als zelfstandig arbeidsdeskundige gaan werken binnen Schras Consultancy. Inmiddels werkt zij voor o.a.opdrachtgevers in het MKB, arbodiensten, verzekeraars en het UWV.

Zij is zowel geregistreerd bij de SRA (stichting register arbeidsdeskundigen – registratienummer 1410) als gecertificeerd via Hobéon SKO onder nummer 31443. Tevens is zij lid van de Nederlandse Vereniging van Arbeidsdeskundigen.

Naast opdrachten als arbeidsdeskundige adviseert zij bedrijven bij het opzetten en implementeren van verzuimbeleid, het verminderen van schadelast ontstaan door verzuim en coacht zij zowel leidinggevenden als verzuimende medewerkers.

Naast het werk van arbeidsdeskundige heeft zij een praktijk voor psychotherapie